mandag den 6. maj 2013

Hindbærmousse

Hvid chokolademousse med hindbær er min hjemmeopdigtede opskrift lavet ud fra Blomsterbergs blåbærmousse.
Hindbærmoussen er god alene, sammen med Sarah Bernhardt-creme eller sammen med blåbærmousse.

Opskrift:

Rækker til ca. to lag i en alm. størrelse lagkage.

Hindbærsylt:

200 g hindbær
To spsk sukker
To spsk v
Citronsaft

Det hele koges sammen i en gryde og simrer let uden låg i ti minutter. Blend med en stavblender og stil på køl - gerne til næste dag.

Hvid chokolademousse:

½ l. piskefløde
4 bl. husblas
100 g. hvid chokolade
+ alt hindbærsylt


Husblassen lægges i blød i en ½ liter koldt vand i en ½ time. Fløden varmes i en lille gryde til ca. 80 grader.
Imens hakkes chokoladen fint og kommes op i en lidt stor skål. Halvdelen af den varme fløde hældes over den hakkede, hvide chokolade og der røres godt med en ske eller en dejskraber til chokoladen næsten er smeltet og massen er skinnende blank. Tilsæt resten af den varme fløde og rør igen. Husblassen vrides for vand og kommes direkte op i, mens der røres igen. Passér cremen gennem en sigte.
Tildækkes med film og afkøles helt i køleskab minimum 2 timer eller gerne til næste dag.

Den hvide chokolademousse piskes let op og hindbærsylten vendes forsigtigt i. Så er den klar til brug - mums:-)










1 kommentar:

  1. Hej.
    Jeg vil meget gern sigte kerner fra i hindbærrene. Gør det noget ved konsistensen?

    SvarSlet