torsdag den 19. juli 2012

Italiensk marengs ( guf)

Til denne opskrift er det en god ide at bruge en køkkenmaskine - elpisker kan dog også bruges.

Du skal bruge:

3 bg past. æggehvider (ca. 150 g)
100 g vand
330 g sukker

Sådan gør du:

Æggehviderne piskes stive med 30 g sukker.
300 g sukker og vand hældes i en gryde og koges stille og roligt op til 115 grader ( brug evt et stegetermometer) - der skal ikke røres i blandingen.

Når sukkerblandingen har nået den rette temperatur - hældes den stille og roligt i de piskede æggehvider, mens der piskes.

Blandingen piskes indtil den er blevet kølet ned og danner små toppe.

Herefter kan der tilsættes smag fx vanille, citron osv. Marengsen kan også farves efter behov.

Bruges som topping på cupcakes, fyld i whoopie pies, guf på is, fyld i flødeboller, i lagkage osv.
Evt rester kan bages på lav temperatur, så er der lækre kyskager:-)

Da denne marengs er varmebehandlet, behøver den ikke blive opbevaret på køl.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar